צריכת מוצרי הנייר בישראל עומדת על כמיליון טון בשנה!! חיסכון בנייר הוא כמו כל ייצור ושינוע חיסכון באנרגיה [נפט]. אך נייר, כידוע, מיצר מעץ. לא נכנס לנושא לעומק רק חשוב לדעת שגם נייר 'נטול עץ' גורם לכריתת עצים, כי החומר הבסיסי הוא תאית והוא מופק רק ממקורות צמחיים, שהעץ הוא כמובן הנוח ביותר. הוא נקרא 'נטול עץ' כיוון שהעצים עוברים כל-כך הרבה תהליכי פירוק (בעיקר כימיים) שכבר קשה לקרוא להם 'עץ'. עצים מייצרים לנו חמצן וסופחים כטון פחמן דו-חמצני במהלך חייהם ולכן מקובל לראות ביערות את ה'ריאות' של העולם.
כמו תמיד נפתח באמירה נחרצת שמלאכת המיחזור היעילה ביותר מתחילה אצלכם בבית!
נסו לחשוב כמה ניירות הייתם חוסכים אילו היתה לכם סלסלה קטנה לניירות טיוטה...
חשוב לציין שנייר הוא מוצר כבד, כך שאם נמחזר אותו נחסוך קילוגרמים לא מבוטלים בכל פח של משפחה ממוצעת. כל מי שמפריד נייר ירגיש מיד ששקית הזבל שלו 'עשתה דיאטה' רצינית והרווח של כולנו.
תכל'ס, מה לשים בפחי מיחזור של נייר: עיתונים, נייר לבן לסוגיו, נייר כרומו, ספרים, חוברות, קרטון דק דוגמת הקרטונים המשמשים לאריזת מצרכי מזון (דגני בוקר, עוגות ועוגיות, תה וכו'), וכן את הגליל הפנימי של נייר הטואלט.
מה לא לשים: קרטון גלי-דוגמת קופסאות הקרטון המשמשות לאריזת משקאות קלים, אריזת מוצרי חשמל ועוד. את אלה צריך להעביר למרכזים מסחריים בהם קיימים מכולות לאיסוף קרטונים.